Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Έσκασε η φούσκα της Hellas Airlines !

αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα Flydeals
 
 
Η Hellas Airlines όπως αποδείχθηκε μόνο αεροπορική εταιρεία δεν είναι. Είναι μια Μονοπρόσωπη Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης που ιδρύθηκε με κεφάλαιο 4.500 ευρώ και μοναδικό ιδιοκτήτη τον πρόεδρο της εταιρείας κ. Ραλάκη. Τα μεγαλεπίβολα σχέδια της εταιρείας δεν είχαν κανένα οικονομικό υπόβαθρο. Όλοι αναρωτιούνται πλέον αν τα πολυάριθμα δελτία τύπου και οι εξαγγελίες του κ. Ραλάκη γίνονταν με σκοπό να βρεθεί κάποιος επενδυτής που να χρηματοδοτήσει όλο το εγχείρημα από το μηδέν, ή ακόμα χειρότερα αν η εταιρεία ήταν εξαρχής καταδικασμένη να κλείσει, βάσει σχεδίου.
Εξαπάτηση των εργαζομένων στην εταιρεία
Δεν θα υπήρχε σοβαρό θέμα για να ασχοληθούμε αν η Hellas Airlines είχε παραμείνει στις εξαγγελίες και τα δελτία τύπου. Τα πράγματα άρχισαν να σοβαρεύουν όταν προσλήφθηκε πολυάριθμο προσωπικό για να στελεχώσει την «αεροπορική εταιρεία». Η πρόσληψη των υπαλλήλων της εταιρείας ήταν κάπως άτυπη, πείσθηκαν όμως ότι όλα θα άλλαζαν σε λίγο καιρό. Ο καιρός περνούσε, εργάζονταν σκληρά προετοιμάζοντας τα πρώτα βήματα της εταιρείας, όμως μέχρι και σήμερα δεν έχουν πληρωθεί ούτε ένα ευρώ.
Πολλοί από τους υπαλλήλους είχαν μετακομίσει στο Βόλο από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Ο εφιάλτης της ανεργίας και η ελπίδα για μόνιμη εργασία σε μια ανερχόμενη εταιρεία τους έσπρωξε μέχρι το Βόλο όπου αναγκάστηκαν να νοικιάσουν κατάλυμα. Όλο αυτό το διάστημα που δεν μισθοδοτούνταν, ήταν υποχρεωμένοι να πληρώνουν αυξημένα έξοδα διαβίωσης όντας μακρυά από το σπίτι τους καθώς και το ενοίκιο του καταλύματος.
Καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας
Καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας
Οι άνθρωποι έφτασαν σε απόγνωση, από τη μια δεν φάνηκαν ποτέ τα αεροπλάνα που υποσχόταν από μέρα σε μέρα ότι θα έρθουν ο κ. Ραλάκης, από την άλλη, -σύμφωνα με μαρτυρίες- τους προέβαλε σαν δικαιολογία ότι δεν θα πληρωθούν επειδή δεν βρέθηκε επενδυτής. Πριν από λίγες ημέρες, οι εργαζόμενοι το πήραν απόφαση ότι υφίστανται εμπαιγμό από τον εργοδότη τους και σταμάτησαν πλέον να εργάζονται για την Hellas Airlines. Τώρα μελετούν τις επόμενες κινήσεις τους, αρχικά σκέφτονται να ξεκινήσουν με καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας.
Εταιρεία "φάντασμα" η Hellas Airlines
Η Hellas Airlines αυτή τη στιγμή μοιάζει με εταιρεία φάντασμα. Δεν απαντάει κανείς στα τηλέφωνα, δεν υπάρχει κανένας υπεύθυνος και ο πρόεδρος της εταιρείας δεν εμφανίζεται πουθενά δημοσίως. Η Hellas Airlines, η αεροπορική εταιρεία που θα μεταμόρφωνε το Βόλο σε τουριστικό κέντρο της Ελλάδας, ήταν φούσκα που έσκασε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου