Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Αν ... Αν ... Αν

του Ηλία Ντούβλη - Προέδρου της ΑΕΡΟΛΕΣΧΗΣ ΠΥΛΗΣ
"Ξεκινούν σύντομα τα έργα διαμόρφωσης του Πεδίου Προσγείωσης Φήκης με μηδενικό κόστος για την Αερολέσχη Πύλης μιας και η υλοποίησή του αποτελεί προσφορά των Τεχνικών Κατασκευαστικών Εταιρειών αναδόχων των έργων "Εθνική Οδός Τρικάλων - Άρτας, τμήμα από Γέφυρα Καραβόπορου έως Λυγαριά" και "Αντιπλημμυρική Προστασία Οικισμών ΠΕ Τρικάλων-Διαμόρφωση Κεντρικής Κοίτης Πορταϊκού Ποταμού" που έχουν εγκατεστημένα τα εργοτάξιά τους στην περιοχή" .... κάπως έτσι θα μπορούσε να είναι το άρθρο σήμερα στα τοπικά ΜΜΕ,
αν το θέμα δεν "βάλτωνε" στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου Πύλης όπου και παραπέμφθηκε για έλεγχο και εν συνεχεία παραπομπή του για συζήτηση στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης ... σε λίγες ημέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη συνεδρίαση της 29 Σεπ 2011 του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης, λέτε να κάνουμε γενέθλια ;
αν οι τοπικές κοινωνίες αντιλαμβανόταν ότι πέραν της γεωργικής και κτηνοτροφικής, υπάρχουν και άλλες μορφές οικονομίας-ανάπτυξης του τόπου τους, όπως αυτή του τουρισμού και ειδικότερα του αθλητικού τουρισμού και ότι αυτό θα λειτουργούσε υπέρ τους.
αν στο Θεσσαλικό κάμπο δεν είχαμε να "κατεβάσουμε βουνά" για να φτιάξουμε ένα διάδρομο 800μ, ενώ στην Ήπειρο των τριών Πεδίων Προσγείωσης και του τέταρτου σχεδιαζόμενου, τα πράγματα αποδείχθηκαν ευκολότερα.
αν οι αλλεπάλληλες επιστημονικές μελέτες της Περιφέρειας και Πανεπιστημίων που κρούουν τον κώδωνα για τη Θεσσαλία των δύο ταχυτήτων - της αναπτυσσόμενης ανατολικής έναντι της συρρικνούμενης δυτικής στους συγκεκριμένους τομείς - έπειθαν τους αρμόδιους.
αν πέραν της φωτεινής εξαίρεσης του κ. Ευθύμιου Ρεντζιά που με την ιδιότητα του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού-Πολιτισμού & Κοινωνικής Συνοχής Θεσσαλίας στηρίζει την προσπάθεια αυτή ... βλέπαμε στο πλάι του και τους υπόλοιπους αιρετούς και βουλευτές του Νομού μας.
αν διαπιστώναμε ότι στα υπό μελέτη ΣΧΟΑΠ Δήμων του Νομού μας προβλέπονταν τέτοιου είδους εγκαταστάσεις.
αν μέσα σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει όλη η χώρα, υπήρχαν Φορείς που θα σχεδίαζαν το αύριο αυτού του πραγματικά ευλογημένου τόπου αντί να περιμένουν στοϊκά τον πλήρη μαρασμό του.
αν κάποιοι κατανοούσαν ότι οι αθλητικές δραστηριότητες δεν περιορίζονται στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ.
αν κάποιοι "άλλοι" παραδέχονταν ότι υπάρχουν οφέλη από τη δημιουργία ενός έστω μικρού αεροδρομίου στην περιοχή μας ... και ότι η γενική αεροπορία δεν είναι "ελιτίστικο" χόμπυ ή άθλημα των "φραγκάτων".
αν ... αν ... αν

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου