Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Η ιστορία επαναλαμβάνεται ....

σε συνέχεια ανάρτησής μας της 17-7-2011 με τίτλο "Όταν η Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Άρτας συντάχθηκε με τους στόχους της ΑΕΡΟΛΕΣΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ..."  (http://aeroclub-pilis.blogspot.com/2011/07/blog-post_17.html) δεν μπορούσαμε να φανταστούμε τις ομοιότητες του εγχειρήματος της τοπικής Αερολέσχης με το δικό μας, μέχρι που διαβάσαμε το άρθρο της εβδομαδιαίας εφημερίδας "Η Γνώμη" της Άρτας που εν ολίγοις λέει ότι, η ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ υπέβαλε αρχικά το αίτημα της για παραχώρηση χρήσης γης (της Τοπικής Κοινότητας Ρόκκα) στο Δήμο Αρταίων , το οποίο απέρριψαν "πανηγυρικά" τόσο το Τοπικό Συμβούλιο Ρόκκα όσο και ο Δήμος Αρταίων με το αιτιολογικό της "παραβίασης του περιβάλλοντος" (;;;;), άδραξε την ευκαιρία ο Δήμος Ν. Σκουφά ο οποίος παραχώρησε ανάλογη έκταση στην περιοχή Κολομόδια όπου και κατασκευάζεται ήδη το αεροδρόμιο και μέσα στον Αύγουστο ξεκινούν οι πρώτες πτήσεις !!!
     
Το αναδημοσιεύουμε και .... τα συμπεράσματα δικά σας ....

"Χάθηκε μια ακόμη ευκαιρία!
Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2011 20:09  
Χάθηκε μια ακόμη ευκαιρία!
Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Να την θυμηθούμε την ιστορία… Οι πιλότοι που δημιούργησαν την Αερολέσχη Δυτικής Ελλάδας (Κώστας Δημήτριος, Γρηγορίου Νικόλαος, Οικονόμου Ιωάννης και Μαγγίνας Ναπολέων) πριν αποφασίσουν να ορίσουν έδρα της Λέσχης τα Κολομόδια, είχαν απευθυνθεί στο Δήμο Αρταίων, για να γίνει η πίστα της λέσχης στα Ρόκκα, αλλά εισέπραξαν την πανηγυρική άρνηση των παραγόντων της τοπικής κοινότητας Ρόκκα, αλλά και της δημοτικής αρχής. Και η αιτία της άρνησης; Η κατασκευή της πίστας, που θα αποτελούσε το κέντρο τουριστικού και αθλητικού ενδιαφέροντος για την ευρύτερη περιοχή, θα παραβίαζε το περιβάλλον, θα δημιουργούσε προβλήματα στο περιβάλλον, όπως είπαν οι παράγοντες του χωριού, άποψη που έγινε χωρίς δεύτερη κουβέντα, δεκτή και απ’ την δημοτική αρχή.
Την πραγματική ευκαιρία… άρπαξε ο δήμαρχος Ν. Σκουφά κος Στάθης Γιαννούλης, που όταν οι πιλότοι εντόπισαν την έκταση στα Κολομόδια, την παραχώρησε χωρίς δεύτερη κουβέντα, βλέποντας πολύ μπροστά και αξιολογώντας τα οφέλη που θα προκύψουν για την περιοχή του και φυσικά για το Δήμο του.
Δεν είναι στους στόχους μας, να αναγάγουμε σε κυρίαρχο τον ανταγωνισμό ανάμεσα σε δυό γειτονικούς Δήμους, αλλά η χαμένη ευκαιρία για την Άρτα, αποτελεί μια (ακόμη) αφορμή να προβληματιστεί η δημοτική αρχή, για το αν σήμερα έχει την… πολυτέλεια να διώχνει ευκαιρίες σαν κι αυτή.
Δυστυχώς με την χαλαρή αντιμετώπιση των γεγονότων και των εξελίξεων, με την επιφανειακή ανάλυση που κάνουν σ’ όλα τα θέματα ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του, τα γεγονότα θα τους προσπερνούν και στην Άρτα δε θα μένει να γίνει τίποτα.
Δεν είναι ίσης σημασίας και δεν αξιολογείται ως ίδιο το θέμα της λειτουργίας του ΤΕΙ ΜΟΝΟ στην Άρτα. Σαφώς μεγαλύτερης σημασίας, αλλά με την ίδια προσέγγιση από την δημοτική αρχή. Επιφανειακή ανάλυση του ίδιου του γεγονότος και σε λίγο καιρό, μια πόλη και μια περιοχή ολόκληρη θα αναπολεί την ύπαρξη του ιδρύματος στην Άρτα και θα αναθεματίζει όσους δεν είχαν την ευαισθησία, να ασχοληθούν ουσιαστικά με το θέμα τότε που έπρεπε.
Και τώρα με την Αερολέσχη. Όταν οι εκδηλώσεις, θα ακολουθούν η μια την άλλη, κόσμος θα πηγαίνει και θα έρχεται στα Κολομόδια, όλο και κάποιοι θα λένε, ότι μπορεί να ήταν καλύτερα, αν η πίστα της αερολέσχης βρισκόταν μόλις τρία χιλιόμετρα απ’ την πόλη της Άρτας.
Δεν είναι το άπαν, αυτή η ευκαιρία που χάθηκε. Είναι όμως η αφορμή, για να επισημάνουμε, για μια ακόμη φορά, ότι δεν μπορεί την λειτουργία της δημοτικής αρχής, να την… προσπερνούν οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις… ".

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου