Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Ευρεία σύσκεψη για τους κοινόχρηστους χώρους ..... ή πως ροκανίζεις χρόνο σε βάρος μιας κατεπείγουσας διαδικασίας



      Αντιδήμαρχος Έργων Δήμου Πύλης κ. Ν. Τόλιας

       Την πραγματοποίηση ευρείας σύσκεψης, την επόμενη Παρασκευή, 8 Ιουλίου και ώρα 8:30 το απόγευμα, στο δημοτικό κατάστημα της Λυγαριάς, αποφάσισε κατά την προχθεσινή της συνεδρίασης η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πύλης.

       Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο της συζήτησης του 6ου θέματος της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε τη συζήτηση επί αιτήματος της Αερολέσχης Πύλης και γενικότερα για τις χρήσεις γης αδιάθετων κοινόχρηστων χώρων. Κατόπιν συζήτησης στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, για το συγκεκριμένο θέμα αποφασίστηκε η διοργάνωση της συγκεκριμένης ευρείας σύσκεψης στην οποία θα κληθούν να μετάσχουν οι πρόεδροι και οι σύμβουλοι των 11 Τοπικών Κοινοτήτων των δημοτικών ενοτήτων Γόμφων και Πιαλείων. Στην ίδια σύσκεψη, θα κληθούν να πάρουν μέρος και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι.
       Όπως δήλωσε στην ΕΡΕΥΝΑ, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και αντιδήμαρχος Έργων Δήμου Πύλης κ. Νίκος Τόλιας, η απόφαση ελήφθη προκειμένου να συζητηθεί το θέμα στη βάση μιας ανοιχτής και δημοκρατικής διαδικασίας. Όπως επίσης, εξήγησε, πριν τη λήψη απόφασης σε επίπεδο Δημοτικής Αρχής, θα πρέπει να ληφθεί απόφαση από τα Τοπικά Συμβούλια των Τοπικών Κοινοτήτων, όπου θα τεθεί το ζήτημα για την παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων.
       Στην ίδια συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής εξετάσθηκαν και τα ακόλουθα θέματα:
            1. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της Περιβαλλοντικής Έκθεσης για την βιοτεχνία μικροεπίπλων ιδιοκτησίας του κ. Γράβαλου Ευθυμίου στην Τ.Κ. Πηγής στην θέση «Σκαμνιές». Εγκρίθηκε ομόφωνα.
            2. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της Προμελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων λειτουργίας της υφιστάμενης κτηνοτροφικής μονάδας ιδιοκτησίας του κ. Σπαθή Κωνσταντίνου στην Τ.Κ. Φιλύρας. Εγκρίθηκε ομόφωνα.
            3. Χορήγηση προέγκρισης άδειας ίδρυσης καταστήματος (ΚΥΕ) «ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ», που βρίσκετε στην Τ.Κ. Παραποτάμου, του κ. Σαργιώτη Δημητρίου. Εγκρίθηκε ομόφωνα.
            4. Χορήγηση άδειας μουσικών οργάνων, για το έτος 2011, στο κατάστημα του κ. Μπουρνάζου Αποστόλου που βρίσκετε στην Τ.Κ. Πύλης, και λειτουργεί ως «ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ», με την επωνυμία «ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ». Εγκρίθηκε ομόφωνα.
            5. Χορήγηση άδειας μουσικών οργάνων, για το έτος 2011, στο κατάστημα της κ. Καρακικέ Γιαννούλας που βρίσκετε στην Τ.Κ. Πύλης, και λειτουργεί ως «ΚΑΦΕ-ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ». Εγκρίθηκε ομόφωνα.
αναδημοσίευση από την εφημερίδα Η ΕΡΕΥΝΑ 01 Ιουλίου 2011, αρ. φύλλου 15833, σελίδα 9

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου