Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

όταν η "αρχαιολογική σκαπάνη" του Αποστόλη …. ακούμπησε το "θησαυρό" της Φήκης

Πολλά έχουν δει τα μάτια μας σε αυτή τη χώρα αλλά αυτό δεν περιγράφεται …... 
του Ηλία Ντούβλη


       Τρείς μήνες  τώρα η ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΠΥΛΗΣ αναζητά μετεωρολογικά – κλιματολογικά δεδομένα της περιοχής και απευθύνθηκε στην ΕΜΥ και το ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ μιας και είναι οι μόνες γνωστές πηγές τέτοιων δεδομένων.
       Η ανταπόκρισή τους άμεση, τόσο του Αστεροσκοπείου από τον γνωστό μετεωρολόγο Κ. Λαγουβάρδο, ειδικότερα δε λόγω και των προσωπικών γνωριμιών μου με τους πρώην συναδέλφους μου, το Περιφερειακό Μετεωρολογικό Κέντρο ΑΤΑ (ΠΜΚ/ΑΤΑ) στη Λάρισα.
       Όλα καλά μέχρι προχθές που "σερφάροντας" στο διαδίκτυο με λέξη-κλειδί "ΦΗΚΗ" η μηχανή αναζήτησης εκτός των άλλων μου επιστρέφει "ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΦΗΚΗΣ τηλ. 24310-52094 Κατηγορία : ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ" … και αρχίζει η αναζήτηση.

       Τηλεφωνώ στο παραπάνω νούμερο και απαντά ο πρώην δήμος Πιαλείων (νυν δήμος Πύλης), η φωνή γνωστή ….. ο φίλος της Λέσχης μας Αποστόλης Φράγκος – δημοτικός υπάλληλος, σύντομη συζήτηση και ο Τόλης φορά την στολή του, παίρνει την "αρχαιολογική του σκαπάνη" και ξεκινά την αναζήτηση του Σταθμού …..
       Ο "θησαυρός" έρχεται γρήγορα στο φως, "Ηλία τον βρήκα, είναι εγκατεστημένος δίπλα από τα αποδυτήρια του γηπέδου ποδοσφαίρου, πνιγμένος στη βλάστηση και κλειδωμένος …. έβγαλα και φωτογραφίες" τα πρώτα λόγια του "Σλίμαν" για να συνεχίσει "δεν γράφει τίποτε απ' έξω, ούτε ποιά Υπηρεσία τον έβαλε ….. θα ψάξω στο Δημαρχείο …."
       Τις επόμενες δύο ημέρες οι αναζητήσεις του Φορέα εγκατάστασης-διαχείρισης άκαρπες, μέχρι χθες το απόγευμα που ο αγαπητός κος Θανάσης Γιαννοτάκης – πρώην αντιδήμαρχος – λύνει το μυστήριο "ο σταθμός εγκαταστάθηκε το 2000 μετά από αίτηση τριών ιδιωτών και μετά από σχετική απόφαση του τότε Δημοτικού Συμβουλίου, υπάρχει και το κλειδί της καγκελόπορτας στο Δημαρχείο, τουλάχιστον εμείς εκεί το αφήσαμε, δεν θυμάμαι ποιοι ήταν οι δύο κύριοι και η κυρία που έκαναν την αίτηση αλλά εύκολα θα το βρούμε από το αρχείο συνεδριάσεων του δήμου …."

       Σε αναμονή λοιπόν …..
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου