Τρίτη 31 Μαΐου 2011

επιστολή του Προέδρου Εμπορικού Συλλόγου Πύλης προς Δήμαρχο & Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Πύλης

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΠΕΡΙ ΑΕΡΟΛΕΣΧΗΣ ΠΥΛΗΣ

Τις τελευταίες ημέρες και με αφορμή την κόντρα; που φαίνεται να υπάρχει μεταξύ του αντιδημάρχου έργων και του προσωρινά επικεφαλής της αερολέσχης Πύλης, παραθέτω μερικές σκέψεις.

Όλοι μα όλοι επικαλούνται την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος με άλλους τρόπους προβολής και προσέγγισης του. Αυτή τη στόχευση έχει και η υπό δημιουργία αερολέσχη Πύλης. Ένα άλλο συν και μάλιστα πρωτοποριακό στη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής γενικότερα.

Ακούγοντας τον αντιδήμαρχο στο ράδιο Πρωινός (31/5/2011) και παρά τη δηλωμένη επιθυμία του για δημιουργία του διαδρόμου προσγείωσης, πλήθος ερωτημάτων προκύπτουν για την πραγματοποίηση του εν λόγω έργου.

Ξεκαθάρισμα ιδιοκτησιακό, αρχαιολογική υπηρεσία, δασαρχείο, συμφωνία τοπικών κοινοτήτων, περιβαλλοντικές μελέτες και ίσως κάτι άλλο που με διαφεύγει, μάλλον οδηγούν το έργο στις καλένδες. Και επειδή οι πολιτικοί είναι για να δίνουν άμεσα λύσεις παρακάμπτοντας τη γραφειοκρατία και όχι επιτείνοντας αυτήν, στο δια ταύτα.

Μπορούν να υποδείξουν άλλο μέρος που να συγκεντρώνει λιγότερα προβλήματα ;

Και όταν λέει ο δήμαρχος ότι το έργο θα γίνει δεσμεύεται χρονικά ;

Γιατί ο επιχειρηματικός και επιτρέψτε μου πραγματικός χρόνος, είναι αντιστρόφως ανάλογος του πολιτικού χρόνου που θυμίζει και λάστιχο.

Ας μη μας διαφεύγει ότι τέτοιες πίστες προσγείωσης υπάρχουν μετρημένες στα δάχτυλα των δυο χεριών σ’ όλη την Ελλάδα. Κάτι σημαίνει αυτό.



Φιλική υπόδειξη.

Μια επίσκεψη διαδυκτιακά στην Ανάβρα Μαγνησίας, δείχνει τη δύναμη της θέλησης για δημιουργία. Ας την υιοθετήσουμε. Όλοι.



Βοϊτσίδης Κων/νος

)  6972022142

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου