Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Με ελικόπτερα αλλά και βραβεύσεις συνεχίζεται το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ορεινής Διάσωσης στην Πύλη

Με ελικόπτερα αλλά και βραβεύσεις συνεχίζεται το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ορεινής Διάσωσης  στην Πύλη

Συνεχίζεται σήμερα κάτω από εξαιρετικές συνθήκες το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ορεινής Διάσωσης που διεξάγεται για 4η συνεχή χρονιά στο Νομό Τρικάλων και φέτος φιλοξενείται στον Δήμο Πύλης.

 Κατά την διάρκεια του τριήμερου συνεδρίου που θα ολοκληρωθεί σήμερα διεξάγονται πρακτικές εκπαίδευσης πάνω στην ορεινή έρευνα και διάσωση όπως επίσης και τεχνικές ασφάλισης σε σταθερά σημεία σε επικλινές πεδίο.

Τις εντυπώσεις έκλεψε η πρακτική διάσωσης με την συμμετοχή των ελικοπτέρων όπως επίσης και η επίδειξη τεχνικών που χρησιμοποιούνται στις αεροδιασώσεις.

Στο συνέδριο συμμετέχουν περίπου 300 άτομα από 32 παραρτήματα της Ελλάδος ενώ συμμετέχουν και εθελοντές από την Κροατία, την Σερβία και την Κύπρο.

Το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε και η επίσημη τελετή έναρξης παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας και εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ απουσίαζαν, αν και προσκεκλημένοι, οι Βουλευτές του Νομού Τρικάλων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης στο σύντομο χαιρετισμό του στο συνέδριο ευχαρίστησε τα μέλη της ΕΟΔ που επέλεξαν τα Τρίκαλα για την διεξαγωγή του Συνεδρίου. Επίσης ο κ. Μιχαλάκης έπλεξε το εγκώμιο των εθελοντών και εξήρε την προσπάθειά τους και επισήμανε την άριστη συνεργασία με το τοπικό παράρτημα της ΕΟΔ και δεσμεύτηκε η Περιφέρεια Θεσσαλίας να είναι πάντα δίπλα τους.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Διοίκησης της ΕΟΔ Καλογερόπουλος Γιώργος σε δηλώσεις του τόνισε «Ο σκοπός του 6ου Συνεδρίου έχει να κάνει με την επικαιροποίηση των τελευταίων εξελίξεων σε τεχνικές που αφορούν την ορεινή διάσωση. Θέλουμε να μεταδώσουμε την εμπειρία που αποκτήσαμε από συνέδρια του εξωτερικού στους Έλληνες εθελοντές. Ευχαριστώ την Τοπική Αυτοδιοίκηση η οποία ήταν αρωγός στην προσπάθεια οργάνωσης του συνεδρίου.»

Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της ΕΟΔ Τρικάλων κ. Βασίλης Ντόβας βράβευσε τον πρώην Δήμαρχο Καλαμπάκας Βύρων Μπουτίνα για την προσφορά του στον να διεξάγονται τα συνέδρια της ΕΟΔ στο Νομό Τρικάλων.

Ο κ. Μπουτίνας κατά την παραλαβή της τιμητικής πλακέτας εξέφρασε και την πικρία του προς την τωρινή Δημοτική Αρχή Καλαμπάκας για τον λόγο που «χάθηκε» από τον Δήμο το συνέδριο και «μετακόμισε» στον Δήμο Πύλης.

αναδημοσίευση απο το Trikalanews (http://www.trikalanews.gr/article/28959/)




















Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου